De gemeenteraad stelt de omzetting naar en de aanwending van het urenpakket vast voor het beleids- en ondersteunend personeel van de gemeentelijke basisscholen Grimbergen voor het schooljaar 2024-2025.
Het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997, en latere wijzigingen, waarin wordt bepaald dat het schoolbestuur of zijn afgevaardigde beslist, met toepassing van de reglementering inzake medezeggenschap, overleg en onderhandeling, over de aanwending van het urenpakket voor beleids- en ondersteunend personeel.
Het advies van de schoolhoofden.
Het departement Onderwijs en Vorming biedt sinds het schooljaar 2003-2004 aan alle basisscholen de mogelijkheid om op volgende domeinen ondersteuning te voorzien door aanwerving van personeel:
De scholen krijgen hiervoor per school en tevens voor de scholengemeenschap een puntenenveloppe aangereikt (zie bijlagen). De omvang van de te begeven betrekkingen wordt bepaald door het aantal toegekende punten alsook door het scholingsniveau waarop men een aanwerving wenst te realiseren: hoger secundair onderwijs (HSO), professionele bachelor (PBA) of master (MA). Hoe hoger het tewerkstellingsniveau en de diplomavereiste, hoe meer punten men nodig heeft. De punten worden omgezet naar uren tewerkstelling.
Vanaf 1 januari 2022 werd een nieuw ambt gecreëerd: beleidsondersteuner. Vanaf dan kan de puntenenveloppe die elke school ontvangt voor administratie aangewend worden voor administratief medewerker en/of beleidsondersteuner.
Administratief medewerker
Aangezien er voor administratief medewerker reeds vastbenoemde medewerkers zijn tewerkgesteld in de gemeentescholen op het niveau van hoger secundair onderwijs, worden de punten op het niveau HSO geconverteerd naar het aantal tewerkstellingsuren.
Beleidsondersteuner
Naar analogie met het ambt van zorgcoördinator, zullen de punten op het niveau BA geconverteerd worden naar het aantal tewerkstellingsuren.
ICT-coördinator
Aangezien er voor dit ambt reeds vastbenoemde personeelsleden zijn tewerkgesteld op het niveau van BA, worden de punten opnieuw op dit niveau geconverteerd naar het aantal tewerkstellingsuren.
Zorgcoördinator
De berekening van de puntenenveloppe "zorg" bestaat uit 3 componenten:
De aanwending van deze puntenenveloppe gebeurt via afspraken tussen de verschillende partners binnen de scholengemeenschap. Voor het ambt van zorgcoördinator wordt er rekening gehouden met de vastbenoemde personen die het ambt invullen op niveau van professionele bachelor en het advies van de schoolhoofden om de zorgcoördinatoren aan te werven op het niveau van professionele bachelor (PBA).
Stimulusenveloppe
De scholengemeenschap ontvangt ook elk jaar een puntenenveloppe stimulus (zie bijlage). Deze enveloppe is gebaseerd op het aantal gewogen regelmatige leerlingen op de eerste schooldag van februari van het voorafgaande schooljaar.
Scholengemeenschap
De puntenenveloppe voor de scholengemeenschap in haar geheel is samengesteld uit 3 delen:
De restpunten zijn punten die bij het converteren van de punten naar tewerkstellingsuren vrij komen. Deze conversies gebeuren op basis van tabellen die ter beschikking worden gesteld door het departement Onderwijs. De restpunten worden in samenspraak en in overleg met de schoolhoofden overgedragen naar de scholengemeenschap om tot een optimale benutting van de punten te komen.
De formatie voor het zorg-, beleids- en ondersteunend personeel voor het schooljaar 2024-2025 wordt desgevallend als volgt vastgesteld:
Dit punt werd op 28 augustus 2024 besproken op de vergadering van het Afzonderlijk bijzonder onderhandelings- en hoog overlegcomité voor het gesubsidieerd onderwijs (ABOC/HOC).
/
Artikel 1.
De omzetting van de toegekende punten naar uren tewerkstelling voor het beleids- en ondersteunend personeel voor het schooljaar 2024-2025 als volgt vast te stellen:
Art. 2.
De aanwervingen van de in artikel 1 vermelde gesubsidieerde ambten, op volgende aanwervingsniveaus vast te stellen: