Terug
Gepubliceerd op 18/07/2023

Notulen  GEMEENTERAADSCOMMISSIE OMGEVING

wo 24/05/2023 - 19:30 Zaal 4 - Charleroyhoeve
Aanwezig: Rudi VAN HOVE, voorzitter gemeenteraadscommissie omgeving
Jean DEWIT, Elke WOUTERS, Gilbert GOOSSENS, Karin VERTONGEN, Bart VAN HUMBEECK, Peter PLESSERS, Caroline DENIL, Patricia SEGERS, Katleen ORINX, effectieve commissieleden
William DE BOECK, Linda DE PREE, Bart LAEREMANS, Philip ROOSEN, waarnemende commissieleden
Ellen VAN MULDERS, waarnemend secretaris gemeenteraadscommissie omgeving
Jessika DOMS, secretaris gemeenteraadscommissie omgeving
Verontschuldigd: Eddie BOELENS, Manon BAS, effectieve commissieleden
Chris SELLESLAGH, waarnemend lid gemeenteraadscommissie omgeving
Hilde DE STORDEUR, deskundige
Afwezig: Gerlant VAN BERLAER, effectief lid gemeenteraadscommissie omgeving
Jelle DE WILDE, Isabel GAISBAUER, Tom GAUDAEN, Kirsten HOEFS, Brigitte JANSSENS, Chantal LAUWERS, Katrien LE ROY, Karima MOKHTAR, Trui OLBRECHTS, Luk RAEKELBOOM, Vincent VAN ACHTER, Karlijne VAN BREE, Yves VERBERCK, Patrick VERTONGEN, Jean-Paul WINDELEN, waarnemende commissieleden
Muriel VAN SCHEL, deskundige

Waarnemend lid Linda DE PREE werd aangeduid door effectief lid Eddie BOELENS om hem/haar te vervangen en treedt bijgevolg op als effectief lid in deze vergadering.

    • Verontschuldigde en vervangende commissieleden - Vaststelling

      De beslissing wordt genomen op grond van:

      Effectieve leden:

      • E-mail van 15 mei 2023 van de heer Eddie BOELENS, waarin hij zich laat vervangen door mevrouw Linda DE PREE (M2305 1695).

      • Aanduiding op de aanwezigheidslijst door de heer William DE BOECK, waarin hij aangeeft mevrouw Manon BAS te vervangen.

       

      Waarnemende leden:

      /

      De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:

      Artikel 37, §9 Huishoudelijk reglement, goedgekeurd in zitting van 25 februari 2019:

      De gemeenteraadscommissies kunnen geldig vergaderen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

      Commissieleden kunnen zich tijdens een vergadering laten vervangen door raadsleden van dezelfde fractie.

      De beslissing kent volgende inhoudelijke verantwoording:

      /

      BESLUIT:

      Enig artikel.

      Kennis te nemen dat volgende effectieve leden vervangen worden voor onderhavige vergadering en dus recht hebben op presentiegeld:


         verontschuldigd effectief lid  
        vervangend lid
      Eddie BOELENS       Linda DE PREE       
      Manon BAS      William DE BOECK
    • RUP Waardbeekdreef: grafisch plan en voorschriften voorontwerp

      De beslissing wordt genomen op grond van:
      • Besluit van de gemeenteraad van 28 maart 2019 waarbij raadslid Rudi VAN HOVE werd aangeduid als voorzitter van de gemeenteraadscommissie omgeving.
      • Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 2 mei 2023 waarbij aan de voorzitter werd gevraagd de gemeenteraadscommissie de afstemming van het gemeentelijk beleid op het beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden bijeen te roepen op 24 mei 2023 om 19.30 u in zaal 4 van de Charleroyhoeve.

      • Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, TITEL II Planning.
      • Decreet van 1 juli 2023 tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen in het planningsproces voor ruimtelijke uitvoeringsplannen te integreren door wijziging van diverse decreten, en haar uitvoeringsbesluiten.
      • Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het geïntegreerd planningsproces voor ruimtelijke uitvoeringsplannen, planmilieueffectrapportage, ruimtelijke veiligheidsrapportage en andere effectbeoordelingen.
      • Stappenplan tot opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan. (DOSSIERSTUK)

       

      • Grafisch plan van voorontwerp RUP Waardbeekdreef. (BIJLAGE)
      • Stedenbouwkundige voorschriften van voorontwerp RUP Waardbeekdreef. (BIJLAGE)
      De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:
      • Artikel 37 en 38, 7° van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 (DLB).

       

      • Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad goedgekeurd in zitting van 25 februari 2019 en aangepast op 28 mei 2020:

      Artikel 37.

      § 1 De raad richt de volgende zeven commissies op die zijn samengesteld uit gemeenteraadsleden:
      1° personeel en organisatie;

      2° financiën;

      3° infrastructuur;

      4° omgeving;

      5° mobiliteit;

      6° een commissie die waakt over de afstemming van het gemeentelijk beleid op het beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden;

      7° verenigde commissie.

      Deze commissies hebben als taak het voorbereiden van de besprekingen in de gemeenteraadszittingen, het verlenen van advies en het formuleren van voorstellen over de wijze waarop vorm wordt gegeven aan de inspraak van de bevolking telkens als dat voor de beleidsvoering wenselijk wordt geacht.

      De commissies kunnen steeds deskundigen en belanghebbenden horen.

      § 2. De verenigde gemeenteraadscommissie is samengesteld uit alle leden van de gemeenteraad. Alle andere commissies zijn samengesteld uit 13 stemgerechtigde raadsleden. De voorzitter kan worden aangewezen onder de raadsleden die geen lid zijn van de commissie. In dat geval heeft de voorzitter geen stemrecht.

      (...)

      § 7. Elke commissie wordt voorgezeten door een gemeenteraadslid. De leden van het college van burgemeester en schepenen kunnen geen voorzitter zijn van een commissie. De gemeenteraad duidt de voorzitters van de commissies aan.

      § 8. De gemeenteraadscommissies worden bijeengeroepen door de voorzitters van de commissies en dit op vraag van het college van burgemeester en schepenen. Behalve in spoedeisende gevallen, geschiedt de bijeenroeping via e-notulen aan alle leden van de gemeenteraadscommissie (effectieve leden en leden die als waarnemer kunnen zitting hebben), ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering. De oproeping vermeldt de agenda, dag, uur en plaats van de vergadering. Deze informatie wordt eveneens bekendgemaakt aan het publiek door publicatie op de gemeentelijke website.

      § 9. De gemeenteraadscommissies kunnen geldig vergaderen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Commissieleden kunnen zich tijdens een vergadering laten vervangen door raadsleden van dezelfde fractie.

      § 10. De gemeenteraadscommissievergaderingen zijn in principe openbaar onder dezelfde voorwaarden als voor de gemeenteraad (zie art. 4 tem. 6 van dit reglement). De raadsleden kunnen, zonder stemrecht, de vergaderingen van de commissies waarvan zij geen deel uitmaken, bijwonen. De leden van het college en de algemeen directeur kunnen als waarnemend lid de gemeenteraadscommissievergaderingen bijwonen.

      § 11. Vooraleer aan vergaderingen deel te nemen, tekenen de leden van elke gemeenteraadscommissie een aanwezigheidslijst, die aan de algemeen directeur wordt bezorgd.

       

      Artikel 38.

      Alle leden van de gemeenteraadscommissie zijn stemgerechtigd, met uitsluiting van de waarnemende leden, de krachtens art. 37, §2 aangestelde voorzitter, de deskundigen en de eventuele belanghebbenden. De leden van de commissies stemmen, zoals in de gemeenteraad, nooit geheim, behalve in de gevallen zoals in art. 27, §4 van dit reglement.

       

      Artikel 39.

      Het ambt van secretaris van elke raadscommissie wordt waargenomen door één of meer personeelsleden van de gemeente, op voorstel van de algemeen directeur, aangewezen door het college van burgemeester en schepenen. Een afschrift van het verslag wordt via e-notulen verzonden aan ieder commissielid en aan elke fractieleider.

      De beslissing kent volgende inhoudelijke verantwoording:

      In het bindend gedeelte van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan dat werd goedgekeurd op 27 januari 2011, wordt de Waardbeekdreef opgenomen in de selecties met betrekking tot de economische structuur. Er is namelijk een tekort aan vrije bedrijfsterreinoppervlakte om bestaande (zonevreemde) bedrijven te herlokaliseren, om bedrijven uit de gemeente met uitbreidingsnood die niet kan worden ingevuld op hun huidige locatie te herlokaliseren en om ondernemers uit de gemeente de kans te geven zich in de gemeente te vestigen. De actie "opmaak RUP lokaal bedrijventerrein Waardbeekdreef" werd hieraan gekoppeld.

       

      De opmaak van dit RUP bevindt zich momenteel in de fase "voorontwerp".

       

      Het planteam werkt aan een voorstel tot grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften.

       

      Een voorlopige versie hiervan wordt voorgelegd aan de gemeenteraadscommissie omgeving.

       

      Bart LAEREMANS geeft een introductie over het dossier. Voorafgaand aan de opmaak van het RUP werd  een bedrijvenbehoeftestudie uitgevoerd, waaruit bleek dat het aansnijden van dit greenfield verantwoord is door de nood aan KMO-gronden voor lokale bedrijven. De ontwikkeling zal voldoen aan de hedendaagse eisen voor een bedrijventerrein: ruimte-efficiënt, met oog voor duurzame bouwtechnieken, wateropvang, alternatieve vervoersmodi, visuele kwaliteiten en met een landschapsbuffer. Voor het ruimtelijk uitvoeringsplan wordt een planmilieueffectenrapport opgemaakt. Het studiebureau heeft het voorontwerp van dit plan-MER helaas nog niet volledig opgeleverd, dus dit dossierstuk ontbreekt nog.

       

      Ellen VAN MULDERS licht het grafisch plan toe. De vragen en antwoorden van de commissieleden worden per onderwerp gebundeld:

       

      Bedrijvenzone


      Gilbert GOOSSENS vraagt of Colruyt de volledige retailzone ten westen van de Waardbeekdreef zal innemen.
      Dit is niet het geval. Colruyt is geïnteresseerd om een nieuwe winkel te bouwen op het nog onbebouwd hoekperceel naast de Oude Baan.

       

      Gilbert GOOSSENS stelt vast dat grondwerkers niet toegelaten worden in de bedrijvenzone. Waar kunnen deze bedrijven nog wel terecht in Grimbergen?
      De vraag gaat vermoedelijk om een specifiek bedrijf. De burgemeester bekijkt dit met de betrokkenen. Dit type bedrijven kan normaliter in de grootschaligere industriezones terecht, als hier plaats voor is. Op de Waardbeekdreef beoogt men alleszins een ander type bedrijven, zoals een dakwerker of loodgieter. In de bedrijvenbehoeftestudie werd een lijst opgenomen van geïnteresseerde bedrijven.


      Bart LAEREMANS geeft ook nog een drankenhandel als voorbeeld van gewenst type bedrijf. De geïnteresseerde bedrijven zullen terug gecontacteerd worden wanneer de herbestemmingsprocedure verder gevorderd is.

       

      Linda DE PREE vraagt waarom het bedrijventerrein slechts voor 10 jaar gereserveerd wordt voor lokale bedrijven.

      Volgens het advies van het studiebureau is een reservatie van onbepaalde duur niet mogelijk. Als de kavels niet zijn ingevuld met lokale bedrijven binnen een redelijke termijn, kan de grond niet langer gereserveerd blijven en moeten alle bedrijven een gelijke kans krijgen zich hier te vestigen.

       

      Linda DE PREE vraagt hoe bepaald zal worden wat "lokale bedrijven" zijn en of bedrijven die reeds uit Grimbergen zijn moeten uitwijken maar terug willen komen, ook een kans krijgen.
      Er is een definitie opgenomen in de voorschriften. Het planteam zal nagaan of deze definitie voldoende duidelijk is. Alleszins is het de bedoeling ook lokale bedrijven die recent zijn moeten uitwijken, een kans te geven zich terug in Grimbergen te vestigen.

       

      Gilbert GOOSSENS wil weten of Carrosserie Roelands weg zal gaan, omdat in die zone ook retailers worden toegelaten.

      Indien zij wensen te verkopen, zijn zij daar vrij in. De gemeente zal hen niet dwingen een nieuwe locatie te zoeken.

       

      Gilbert GOOSSENS informeert naar de mogelijkheden voor bedrijfswoningen.
      Voor bedrijven vanaf een bepaalde schaal is in de voorschriften de mogelijkheid voorzien een bedrijfswoning te integreren in het bedrijfsgebouw.

       

      Bart VAN HUMBEECK stelt zich vragen bij de maximale kavelgrootte. Is 5000m² niet heel erg veel?
      Dit is inderdaad een grote kavelgrootte, zo voorzien om een breed scala aan bedrijven toe te laten. Tijdens het onderzoek van de bedrijvenbehoeftestudie was er alvast een bedrijf geïnteresseerd in een dergelijke oppervlakte. Hoeveel kavels van 5000m² plaats kunnen vinden in het plangebied, rekening houdende met het gewenste tracé van de ontsluitingsweg, zal uitgezocht worden.

       

      Peter PLESSERS ziet dat de dakconstructies voorzien moeten worden op zowel zonnepanelen als een groendak. Worden beiden dan verplicht?
      Ieder deel van een dak moet ofwel door de technische installaties ofwel als groendak gebruikt worden. De combinatie wordt niet verplicht. De dakconstructies dienen wel op een combinatie voorzien te worden, om zo toekomstbestendig mogelijk te zijn.

       

      Gilbert GOOSSENS hoopt dat de verplichte groene gevels goed zullen groeien maar niet zodanig goed dat ze hinderlijk zijn voor de voetgangers. In Strombeek-Bever zijn sommige geveltuintjes bijvoorbeeld wat te groot geworden.
      De keuze wordt vrij gelaten hoe de groene gevels gerealiseerd dienen te worden: via klimplanten, met planten in een cassettesysteem,... De eigenaars zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. De gebouwen zullen alleszins niet grenzen aan de wegenis dus voor overgroeide voetpaden en rijvakken op openbaar domein hoeft niet gevreesd te worden.

       

      Linda DE PREE vraagt of opslag in open lucht mogelijk is in zone B.
      Opslag in open lucht wordt toegelaten in zone B, voor zover ze aan het zicht onttrokken wordt.

       

      Caroline DENIL wenst te weten of er zones voor rokers worden voorzien.
      Dit wordt niet verplicht in de voorschriften. Indien vigerende (arbeids)wetgeving dit eist, zullen de bedrijven dit uiteraard wel moeten voorzien.

       

      Linda DE PREE vraagt of er uniforme verlichting zal voorzien worden, in het bijzonder voor publiciteit.
      Er zal inderdaad een soort beeldkwaliteitsplan opgesteld moeten worden waarbij voor verlichting, afsluitingen, publiciteit, gevelafwerking,... duidelijke richtlijnen worden uitgewerkt, zodat het uitzicht per zone een zekere uniformiteit heeft.

       

      Linda DE PREE informeert naar de vergunde toestand van de bestaande bedrijven.
      Sommige bedrijven zijn momenteel zonevreemd gelegen zoals te zien op het gewestplan. Indien zij voldoen aan de nieuwe voorschriften van het ruimtelijk uitvoeringsplan, zullen zij een omgevingsvergunning ter regularisatie van hun bestemming en/of constructies kunnen bekomen.

       

      Bufferzone


      Gilbert GOOSSENS vraagt waarom er geen wadi's zijn getekend op het grafisch plan. Dit was toch voorzien?
      Er dient inderdaad wateropvang voorzien te worden. Het grafisch plan betreft echter een bestemmingsplan, geen inrichtingsschets.

       

      Linda DE PREE informeert naar de maatregelen die getroffen zullen worden om een verergering van de bestaande wateroverlast en erosieproblematiek te voorkomen.
      Binnen het RUP worden geen strengere normen opgelegd dan de Vlaamse wetgeving. Wel wordt expliciet toegestaan dat bedrijven de wateropslag en -infiltratie gezamenlijk organiseren in de bufferzone. De eigenaars en uitbaters in de toekomstige bedrijvenzone zijn niet verantwoordelijk voor het aanleveren van een oplossing voor het afstromend regenwater uit de hoger gelegen velden. Indien de Oude Baan niet meer rechtstreeks op de Wolvertemsesteenweg zou aantakken, kan de gemeente de ruimte die daar vrijkomt misschien benutten om water en modder op te vangen.


      Bart LAEREMANS plant ook maatregelen te treffen op de landbouwpercelen ten noordwesten van de Oude Baan. Hij wenst dat de ontwikkelaar hier wel mee in investeert, aangezien hun lager gelegen percelen in de bedrijvenzone ook gebaat zijn bij een oplossing van de erosieproblematiek.

       

      Linda DE PREE vraagt waarom de bufferzone langs de Waardbeekdreef zo smal is.

      Deze komt overeen met de huidige breedte van de voortuinstroken van de bestaande bedrijven. Het is niet de bedoeling de bebouwbare oppervlakte van deze bestaande bedrijfskavels erg te verkleinen om een bredere buffer aan te leggen. Er moet een zo groot mogelijke bedrijvenzone over blijven, aangezien uit de bedrijvenbehoeftestudie bleek dat er veel vraag is naar KMO-kavels. Bovendien werd in de bedrijvenbehoeftestudie erop gerekend dat lokale bedrijven ook in het brownfield aan de Verbrande Brug zouden terecht kunnen. Dit is echter niet het geval (tenzij ze watergebonden activiteiten uitvoeren).

       

      Linda DE PREE herinnert zich dat ook de terreinen van het voormalige Douwe Egberts werden meegerekend. Kunnen hier lokale KMO's terecht?
      In samenspraak met de gemeente en hogere overheid, heeft de ontwikkelaar beslist om de bestaande gebouwen grotendeels te behouden. Het productiegebouw van Douwe Egberts zal bijvoorbeeld worden verbouwd tot gestapelde KMO-units. Niet iedere KMO kan zich echter vinden in zo'n concept. Ook is de ligging ver buiten het centrum van Grimbergen niet voor alle lokale bedrijven zo interessant. 


      Linda DE PREE polst of er inderdaad nog veel interesse is en verwacht kan worden dat de kavels snel ingevuld zullen zijn.
      Er is een blijvende interesse van verschillende bedrijven uit de bedrijvenbehoeftestudie en ook de gegevens van bijkomende geïnteresseerden worden bijgehouden.


      Bart LAEREMANS vermoed dat de kavels dus snel ingevuld zullen zijn.

        

      Gilbert GOOSSENS vraagt of fruitbomen uitgesloten kunnen worden van de toegelaten beplanting.
      Dit wordt niet expliciet uitgesloten in de voorschriften. Bij een aanvraag dient echter een beplantingsplan gevoegd te worden dat zal voorgelegd worden aan de dienst Groen. Zij zijn ook steeds vragende partij voor onderhoudsvriendelijke beplanting van die delen die door de gemeente onderhoud moeten worden.

       

      Ontsluiting en parkeren

      William DE BOECK wenst te weten of het Agentschap Wegen en Verkeer is gecontacteerd i.v.m. de ontsluiting en welke scenario's bekeken zijn geweest.
      Er zijn verschillende scenario's conceptueel uitgetekend en doorgerekend waarbij de ontsluiting de ene keer via de Waardbeekdreef gebeurde, dan weer via de Oude Baan, of via beide, en waarbij bedrijfsverkeer en winkelbezoekers al dan niet gescheiden werden. Uit de doorrekeningen kwam de ingetekende ontsluiting naar voren als het meest veilige, het minst vertragend en het minst storend voor de omwonenden.

       

      Gilbert GOOSSENS gaat akkoord dat de voorgestelde optie beter is dan een ontsluiting van alle verkeer via de Waardbeekdreef. Hij hoopt dat de inrichting van twee lichtengeregelde kruispunten (Waardbeekdreef en Oude Baan) niet voor erge verkeershinder zal zorgen.

       

      Linda DE PREE vraagt of alle leveringen voor de nieuwe KMO-zone via het nieuwe kruispunt zullen verlopen.
      Dit is het geval. Ook de winkels in de retailzone zullen langs achteren beleverd worden. Het bezoekersverkeer en vrachtverkeer wordt dus zo snel als mogelijk gescheiden.

       

      Linda DE PREE informeert naar de visie m.b.t. parkeren. Zullen de bestaande parkings verdwijnen?
      De bestaande parkings zullen inderdaad - op termijn - grotendeels verdwijnen. Om een efficiënt ruimtegebruik te bekomen is het namelijk de bedoeling dat er grotendeels onder de gebouwen geparkeerd wordt (op het gelijkvloers) of op het dak. Er wordt ook gestreefd naar een collectieve parking per zone. Ondergronds parkeren wordt niet toegelaten om wille van de watergevoeligheid van het gebied. De winkeluitbaters verkiezen ook om bovengronds te parkeren, want dan is het veiligheidsgevoel van de klanten groter.

       

      Linda DE PREE vraagt hoe de groenstrook langs de Wolvertemsesteenweg zal ingericht worden.
      De bestaande bomenrij zal behouden en uitgebreid worden. Verder is het de bedoeling vooral lage begroeiing toe te laten, zodat de winkels niet volledig aan het zicht onttrokken worden en de zichtbaarheid op de gewestweg niet gehinderd wordt. Deze beplanting zal moeten bestaan uit inheems plantgoed, voor zover dit klimaatbestendig blijkt.

       

      Gilbert GOOSSENS leest dat langs de centrale ontsluitingsweg een tweerichting fietspad van 2,50m breed gevraagd wordt. Dit zou 3,00m breed moeten zijn.
      Omdat langs de centrale ontsluitingsweg naar de achterliggende KMO-zone weinig fietsverkeer verwacht wordt, is gekozen om het ruimtebeslag van het fietspad te beperken tot 2,50m. Langs de ventweg voor zone A, waar retail is toegelaten, is gekozen voor een fietspad van 3,00m omdat hier meer bezoekers per fiets verwacht worden.

       

      Linda DE PREE is benieuwd hoe het STOP-principe zal toegepast worden? Zijn er plannen om de frequentie van het openbaar vervoer op te drijven?
      Er moeten veilige routes voor voetgangers en fietsers voorzien worden. Voor fietsers dienen fietsenstallingen zo dicht mogelijk tegen de ingang van de bedrijven voorzien te worden, al dan niet overdekt. Voor wagens wordt het aantal parkeerplaatsen per bedrijfskavel beperkt, de overige parkeerplaatsen dienen geclusterd voorzien te worden.


      Philip ROOSEN meldt dat de plannen met betrekking tot het openbaar vervoer of het fietspadenplan van de gemeente kunnen bij een volgende gelegenheid besproken worden. Alleszins wil het gemeentebestuur inzetten op het comfort en de beschikbaarheid van alternatieve vervoerswijzen.

       

      Linda DE PREE vraagt of er bepaalde uren voor laden en lossen worden opgenomen in de voorschriften.
      Dit is niet voorzien in de voorschriften maar zal bekeken worden per omgevingsvergunningsaanvraag.

       

      Caroline DENIL leidt hieruit af dat er tijdens de nacht zal gewerkt kunnen worden.
      Indien dit niet in de vergunning wordt uitgesloten, zal dit inderdaad mogelijk zijn.

       

      Timing

       

      Gilbert GOOSSENS veronderstelt dat de procedure tot herbestemming en de gesprekken met de ontwikkelaar(s) nog wel enige tijd in beslag zullen nemen. Is er een timing?
      De opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan zal naar verwachting nog minstens een jaar in beslag nemen. Vooral het milieueffectenrapport vraagt enorm veel tijd. Van zodra het ruimtelijk uitvoeringsplan van kracht is, kunnen er omgevingsvergunningsaanvragen ingediend worden. Ontwerpen die eerder uitgewerkt worden kunnen steeds reeds afgetoetst worden aan het RUP in opmaak, onder voorbehoud van de nog te nemen procedurestappen. De gekende ontwikkelaars worden alleszins op de hoogte gehouden van de loop van de procedure.

      BESLUIT:

      Artikel 1.

      De gemeenteraadscommissie omgeving neemt kennis van het voorstel tot grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften van het RUP Waardbeekdreef.

       

      Art. 2.

      De gemeenteraadscommissie omgeving formuleert opmerkingen op dit voorstel zoals weergegeven in de inhoudelijke verantwoording van dit besluit.

Namens GEMEENTERAADSCOMMISSIE OMGEVING,

Jessika DOMS
secretaris gemeenteraadscommissie omgeving

Rudi VAN HOVE
voorzitter gemeenteraadscommissie omgeving