Terug
Gepubliceerd op 27/08/2024

Besluit  COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

ma 26/08/2024 - 13:00

Politieverordening inzake het instellen van verkeersmaatregelen voor het evenement "VOODOO VILLAGE" op 7 en 8 september 2024

Aanwezig: Philip ROOSEN, waarnemend burgemeester
Karlijne VAN BREE, Kirsten HOEFS, Chantal LAUWERS, Jelle DE WILDE, Jean-Paul WINDELEN, schepenen
Muriel VAN SCHEL, algemeen directeur
Verontschuldigd: Bart LAEREMANS, burgemeester - voorzitter
Trui OLBRECHTS, tweede schepen

Het schepencollege keurt de politieverordening inzake het instellen van verkeersmaatregelen voor het evenement "VOODOO VILLAGE" op 7 en 8 september 2024 goed. Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024 wordt in het ’s Gravenkasteel te Humbeek "VOODOO VILLAGE" georganiseerd. Om dit evenement vlot en veilig te laten verlopen dienen er verkeersmaatregelen ingesteld te worden.

Om dit evenement vlot en veilig te laten verlopen dienen er verkeersmaatregelen ingesteld te worden.

VERKEERSVRIJE ZONE

Om de veiligheid te garanderen van bezoekers die het festivalterrein verlaten, wordt een verkeersvrije zone voorzien vanaf de Driesstraat t.h.v. de manège tot en met de Warandestraat t.h.v. het Langstraatje. Deze verkeersvrije zone wordt voorzien in twee delen aan iedere zijde. De buitenste laag bestaat uit een zachte knip (nadar + verkeersbord C3 verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder) waar een beperkt aantal groepen wel nog zal kunnen passeren. De binnenste laag vormt een harde knip (betonblokken, heras,...) waar uitsluitend hulpdiensten en voetgangers doorgang zullen krijgen.

TIJDELIJK EENRICHTINGSVERKEER

De aanrijroute van parking 2 verloopt vanaf de Mechelstraat via de Putweg en Bergstraat. In beide gevallen gaat het om straten met een smalle wegenis waar kruisend verkeer moeilijk is. Om opstoppingen en gevaarlijke situaties te vermijden, wordt op deze wegen tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Bij de instroom zal er enkele richting geldig zijn richting de parking, tussen in- en uitstroom wordt dit omgedraaid. Het exact uur hiervoor wordt beslist door de organisatie in samenspraak met politie en gemeente.

BIJKOMENDE SIGNALISATIE UITSTROOM

Bij de uitstroom wordt wat bijkomende signalisatie voorzien. Zo wordt de Kerkstraat en een deel van de Benedenstraat bijkomend afgesloten om conflicten met de voetgangersstromen te vermijden. Bijkomend wordt voor de uitstroom op zaterdag het eenrichtingsverkeer omgedraaid richting de Humbeeksebaan.

SNELHEIDSBEPERKINGEN

Om het verkeer veilig te laten verlopen rondom het festivalterrein en om overlast voor de buurt te beperken wordt op bepaalde segmenten de maximaal toegestane snelheid gereduceerd naar 30 km/u. Dit is het geval in Humbeek-Dorp, de Warandestraat en Driesstraat en ter hoogte van de inritten van parkings.

PARKEERVERBOD

Op verschillende plaatsen rond het festivalterrein wordt een parkeer- en stilstaanverbod (E3) voorzien aan beide zijdes van de weg. Dit verbod komt overeen met de autoluwe en autovrije zone die wordt voorzien (zie mobiliteitsplan). Deze zone is op onderstaande kaart te raadplegen. Het parkeer- en stilstaanverbod is geldig van vrijdag 23 uur tot maandagochtend 6 uur. Enkel op de Warandestraat / Driesstraat wordt een breder verbod voorzien dat al ingaat op donderdag om 23 uur.

  • Zijpstraat
  • Nieuwenroodsesteenweg
  • Spekveld
  • Molenweg
  • Voordestraat
  • Driesstraat
  • Driesveldweg
  • Beekveldweg
  • Hof ter Wilderlaan
  • Heuvelstraat
  • Meiskensbeekstraat
  • Warandestraat
  • Kleine Warandestraat
  • Kerkstraat
  • Benedenstraat (Gedeelte tussen Kerkstraat en Sint -Rumoldusstraat)
  • Westvaartdijk
  • Humbeek-Brug
  • Saslaan
  • Oostvaartdijk (tussen Kanaalstraat en Bergstraat)
  • Kanaalstraat
  • Galgenweg
  • Zemstweg
  • Steenstraat
  • Putweg
  • Bergstraat
  • Humbeeksebaan (tussen Kanaalstraat en Zemstweg)
  • Dijkstraat
  • Zijpstraat
  • Kruisstraat
  • Achterstraat
  • Sint-Rumoldusstraat
  • Nachtegaallaan
  • Molenstraat
  • Buurtweg 36
  • Baron René Lundélaan

FIETSENSTALLING

Voor het evenement wordt een tijdelijke fietsenstalling geplaatst ter hoogte van Entrance 1. Deze ligt zo dicht mogelijk bij de hoofdingang, aan de rand van de autovrije zone. De fietsenstalling wordt bemand vanaf 12 uur ’s middags tot 1.30 uur ’s nachts op zaterdag en 00.30 uur op zondag. Deze stalling wordt voorzien op een capaciteit van 1.600 fietsen. Bezoekers zullen de stalling kunnen bereiken via de Driesstraat of de Warandestraat vanuit beide richtingen. Om de harde knip te passeren, zal wel gevraagd worden om vanaf de knip te wandelen met de fiets aan de hand.

TAXI

De taxizone wordt dit jaar afzonderlijk van de kiss & Ridezone georganiseerd. Hiervoor wordt de parking van de Comarkt op de Kerkstraat opengesteld. Hier zal een afzonderlijke toegang voor voetgangers en een wachtrij voor taxi’s georganiseerd worden waarbij de eerste taxi in de rij recht heeft op de eerste klant. Op zaterdag is de Comarkt wel nog open, daarom wordt een kleine parkeerstrook voorbehouden voor de winkel zodat die gedurende de openingsuren als drop-off point kan gebruikt worden. Bij uitstroom zal de Kerkstraat afgesloten worden voor alle verkeer uitgezonderd taxi’s en vergunninghouders.

KISS & RIDE

De Kiss & Ridezone en taxizone waar bezoekers kunnen afgezet en weer opgehaald worden, wordt dit jaar afzonderlijk ingericht. Bezoekers afzetten en ophalen in de buurt van het festivalterrein is verboden buiten deze twee zones. Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod op de wegen die toegang geven tot de festivalperimeter (zie signalisatieplan). Het parkeer- en stilstaanverbod zal worden gecommuniceerd, gesignaleerd en gehandhaafd. Wat betreft taxi’s zal het aantal nauw gemonitord en bijgestuurd worden waar nodig. Als Kiss & Ridezone zal een gedeelte openbare weg gebruikt worden. Het betreft specifiek de Nachtegalenlaan; een doodlopende zijstraat van de Sint-Rumoldusstraat. In deze straat zijn verschillende verbredingen en parkeerplaatsen aanwezig waar drop-off en pick-up kan georganiseerd worden. In de straat is er een kleine parking aanwezig die ook kan gebruikt worden om te keren. De Kiss & Ride zal verder georganiseerd en begeleid worden door de nodige stewards.

AUTOCARPARKING

Parkeerplaatsen voor autocars worden voorzien op de laad- en loskaaien van de Krëfelvestiging. Festivalbezoekers die met een autocar naar Voodoo Village komen, kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren en ontvangen een parkeervoucher met gedetailleerde wegbeschrijving. Ook de eventshuttles die door de organisatie werden georganiseerd, parkeren hier. Op deze parking is voldoende ruimte om ca. 40 autocars te parkeren. Op de voorziene parking is meer dan voldoende ruimte voorzien voor deze tweedoelgroepen. Indien er niet-geregistreerde bussen worden onderschept door stewardposten zullen deze ook naar de autocarparking doorverwezen worden.

VOETGANGERS

Vanaf alle parkings kunnen de bezoekers te voet het festivalterrein bereiken. De circulatie van het autoverkeer en de inritten van de parking zijn gekozen in functie van de veiligheid van de voetgangers. Er wordt een verkeersarme perimeter ingesteld rond het festivalterrein (zie Lokale Verkeersmaatregelen). Verder worden zowel op de Kiss & Ride als op de busparking en reguliere parkings voetgangerscorridors voorzien om de veiligheid voor voetgangers op de interne wegenis van de parkings te garanderen.

De vermelde maatregelen zijn van kracht vanaf 7 september 2024 tot en met het einde van het evenement (vermoedelijk 9 september 2024 om 6 uur).

De signalisatie dient ten laatste op woensdag 4 september 2024 om 12 uur in dienst te staan. Het weghalen van de signalisatie kan ten vroegste vanaf maandag 9 september 2024 om 9 uur.

De beslissing wordt genomen op grond van:
  • De aanvraag per e-mail van 22 augustus 2024 van de dienst Politiek-administratieve ondersteuning met het mobiliteits- en signalisatieplan voor Voodoo Village.

 

  • Artikel 286, §1 DLB:

De burgemeester maakt de volgende besluiten en de inhoud ervan bekend via de webtoepassing van de gemeente:1° de reglementen en de verordeningen van de gemeenteraad, van het college van burgemeester en schepenen en van de burgemeester.

  • Artikel 287 DLB:

De bekendmaking van de lijst van de besluiten, vermeld in artikel 285, en van de besluiten, vermeld in artikel 286, gebeurt binnen tien dagen nadat ze genomen zijn, met vermelding van de datum waarop ze via de webtoepassing worden bekendgemaakt.

Voor de besluiten, vermeld in artikel 286, § 1, 1° en 2°, en 286, § 2, 1° en 2°, bevat de bekendmaking ook de datum waarop ze zijn aangenomen.

De webtoepassing van de gemeente vermeldt de wijze waarop het publiek inzage kan krijgen in de besluiten die op de lijst zijn vermeld, en vermeldt ook de mogelijkheid om klacht in te dienen bij de toezichthoudende overheid, vermeld in artikel 326. Als de toezichthoudende overheid een besluit heeft vernietigd, wordt ook van die vernietiging melding gemaakt.

  • Artikel 288 DLB:

De reglementen en verordeningen, vermeld in artikel 286, § 1, 1° en 2°, en de reglementen, vermeld in artikel 286, § 2, 1° en 2°, treden in werking op de vijfde dag na de bekendmaking ervan, tenzij het anders bepaald is.

De bekendmaking en de datum van bekendmaking van de reglementen en de verordeningen, vermeld in het eerste lid, moeten blijken uit de aantekening in een register, dat bijgehouden wordt op de wijze, bepaald door de Vlaamse Regering.

De beslissing houdt rekening met volgende adviezen:

/

De beslissing kent volgende inhoudelijke verantwoording:

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024 wordt in het ’s Gravenkasteel te Humbeek "VOODOO VILLAGE" georganiseerd. Om dit evenement vlot en veilig te laten verlopen dienen er verkeersmaatregelen ingesteld te worden.

De aanvraag en het signalisatieplan bevinden zich in bijlage.

 

Aan het college van burgemeester en schepenen wordt gevraagd om akkoord te gaan met het signalisatie- en mobiliteitsplan waarbij onderstaande verkeersmaatregelen dienen ingesteld te worden.

VERKEERSVRIJE ZONE

Om de veiligheid te garanderen van bezoekers die het festivalterrein verlaten, wordt een verkeersvrije zone voorzien vanaf de Driesstraat t.h.v. de manège tot en met de Warandestraat t.h.v. het Langstraatje.

Deze verkeersvrije zone wordt voorzien in twee delen aan iedere zijde. De buitenste laag bestaat uit een zachte knip (nadar + verkeersbord C3 verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder) waar een beperkt aantal groepen wel nog zal kunnen passeren.

De binnenste laag vormt een harde knip (betonblokken, heras,...) waar uitsluitend hulpdiensten en voetgangers doorgang zullen krijgen.

 

TIJDELIJK EENRICHTINGSVERKEER

De aanrijroute van parking 2 verloopt vanaf de Mechelstraat via de Putweg en Bergstraat. In beide gevallen gaat het om straten met een smalle wegenis waar kruisend verkeer moeilijk is.

Om opstoppingen en gevaarlijke situaties te vermijden, wordt op deze wegen tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Bij de instroom zal er enkele richting geldig zijn richting de parking, tussen in- en uitstroom wordt dit omgedraaid.

Het exact uur hiervoor wordt beslist door de organisatie in samenspraak met politie en gemeente.

 

STRAATVERLICHTING

Aangezien de straatverlichting in het weekend blijft branden, zijn hier geen aparte maatregelen voor nodig.

 

BIJKOMENDE SIGNALISATIE UITSTROOM

Bij de uitstroom wordt wat bijkomende signalisatie voorzien, zo wordt de Kerkstraat en een deel van de Benedenstraat bijkomend afgesloten om conflicten met de voetgangersstromen te vermijden.

Bijkomend wordt voor de uitstroom op zaterdag het eenrichtingsverkeer omgedraaid richting de Humbeeksebaan.

 

SNELHEIDSBEPERKINGEN

Om het verkeer veilig te laten verlopen rondom het festivalterrein en om overlast voor de buurt te beperken wordt op bepaalde segmenten de maximaal toegestane snelheid gereduceerd naar 30 km/u.

Dit is het geval in Humbeek-Dorp, de Warandestraat en Driesstraat en ter hoogte van de inritten van parkings.

 

PARKEERVERBOD

Op verschillende plaatsen rond het festivalterrein wordt een parkeer- en stilstaanverbod (E3) voorzien aan beide zijdes van de weg.

Dit verbod komt overeen met de autoluwe en autovrije zone die wordt voorzien (zie mobiliteitsplan).

Deze zone is op onderstaande kaart te raadplegen. Het parkeer- en stilstaanverbod is geldig van vrijdag 23u tot maandagochtend 6u. Op de Warandestraat / Driesstraat wordt een breder verbod voorzien dat al ingaat op donderdag om 23 uur.

  • Zijpstraat
  • Nieuwenroodsesteenweg
  • Spekveld
  • Molenweg
  • Voordestraat
  • Driesstraat
  • Driesveldweg
  • Beekveldweg
  • Hof ter Wilderlaan
  • Heuvelstraat
  • Meiskensbeekstraat
  • Warandestraat
  • Kleine Warandestraat
  • Kerkstraat
  • Benedenstraat (Gedeelte tussen Kerkstraat en Sint -Rumoldusstraat)
  • Westvaartdijk
  • Humbeek-Brug
  • Saslaan
  • Oostvaartdijk (tussen Kanaalstraat en Bergstraat)
  • Kanaalstraat
  • Galgenweg
  • Zemstweg
  • Steenstraat
  • Putweg
  • Bergstraat
  • Humbeeksebaan (tussen Kanaalstraat en Zemstweg)
  • Dijkstraat
  • Zijpstraat
  • Kruisstraat
  • Achterstraat
  • Sint-Rumoldusstraat
  • Nachtegaallaan
  • Molenstraat
  • Buurtweg 36
  • Baron René Lundélaan


FIETSENSTALLING

Voor het evenement wordt een tijdelijke fietsenstalling geplaatst ter hoogte van hoofdingang 1. Deze ligt zo dicht mogelijk bij de hoofdingang, aan de rand van de autovrije zone.

De fietsenstalling wordt bemand vanaf 12 uur ’s middags tot 1.30 uur ’s nachts op zaterdag en 00.30 uur op zondag. Deze stalling wordt voorzien op een capaciteit van 1.600 fietsen.

Bezoekers zullen de stalling kunnen bereiken via de Driesstraat of de Warandestraat vanuit beide richtingen. Om de harde knip te passeren, zal wel gevraagd worden om vanaf de knip te wandelen met de fiets aan de hand.

 

TAXI

De taxizone wordt dit jaar afzonderlijk van de kiss & Ridezone georganiseerd. Hiervoor wordt de parking van de Comarkt op de Kerkstraat opengesteld.

Hier zal een afzonderlijke toegang voor voetgangers en een wachtrij voor taxi’s georganiseerd worden waarbij de eerste taxi in de rij recht heeft op de eerste klant.

Op zaterdag is de Comarkt wel nog open, daarom wordt een kleine parkeerstrook voorbehouden voor de winkel zodat die gedurende de openingsuren als drop-off point kan gebruikt worden.

Bij uitstroom zal de Kerkstraat afgesloten worden voor alle verkeer uitgezonderd taxi’s en vergunninghouders.

 

KISS & RIDE

De Kiss & Ridezone en taxizone waar bezoekers kunnen afgezet en weer opgehaald worden, wordt dit jaar afzonderlijk ingericht.

Bezoekers afzetten en ophalen in de buurt van het festivalterrein is verboden buiten deze twee zones.

Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod op de wegen die toegang geven tot de festivalperimeter (zie signalisatieplan). Het parkeer- en stilstaanverbod zal worden gecommuniceerd, gesignaleerd en gehandhaafd.

Wat betreft taxi’s zal het aantal nauw gemonitord en bijgestuurd worden waar nodig.

Als Kiss & Ridezone zal een gedeelte openbare weg gebruikt worden. Het betreft specifiek:

  • de Nachtegalenlaan; en
  • een doodlopende zijstraat van de Sint-Rumoldusstraat.

In deze straat zijn verschillende verbredingen en parkeerplaatsen aanwezig waar drop-off en pick-up kan georganiseerd worden. In de straat is er een kleine parking aanwezig die ook kan gebruikt worden om te keren.

De Kiss & Ride zal verder georganiseerd en begeleid worden door de nodige stewards.

 

AUTOCARPARKING

Parkeerplaatsen voor autocars worden voorzien op de laad- en loskaaien van de Krëfelvestiging.

Festivalbezoekers die met een autocar naar Voodoo Village komen, kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren en ontvangen een parkeervoucher met gedetailleerde wegbeschrijving. Ook de eventshuttles die door de organisatie werden georganiseerd, parkeren hier.

Op deze parking is voldoende ruimte om ca. 40 autocars te parkeren.

Op de voorziene parking is meer dan voldoende ruimte voorzien voor deze tweedoelgroepen. Indien er niet-geregistreerde bussen worden onderschept door stewardposten zullen deze ook naar de autocarparking doorverwezen worden.

 

VOETGANGERS

Vanaf alle parkings kunnen de bezoekers te voet het festivalterrein bereiken. De circulatie van het autoverkeer en de inritten van de parking zijn gekozen in functie van de veiligheid van de voetgangers.

Er wordt een verkeersarme perimeter ingesteld rond het festivalterrein (zie Lokale Verkeersmaatregelen).

Verder worden zowel op de Kiss & Ride als op de busparking en reguliere parkings voetgangerscorridors voorzien om de veiligheid voor voetgangers op de interne wegenis van de parkings te garanderen.

Bijkomende info:

/

Artikel 1.

Akkoord te gaan met het signalisatie- en mobiliteitsplan waarbij onderstaande verkeersmaatregelen dienen ingesteld te worden.

VERKEERSVRIJE ZONE

Om de veiligheid te garanderen van bezoekers die het festivalterrein verlaten, wordt een verkeersvrije zone voorzien vanaf de Driesstraat t.h.v. de manège tot en met de Warandestraat t.h.v. het Langstraatje. Deze verkeersvrije zone wordt voorzien in twee delen aan iedere zijde. De buitenste laag bestaat uit een zachte knip (nadar + verkeersbord C3 verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder) waar een beperkt aantal groepen wel nog zal kunnen passeren. De binnenste laag vormt een harde knip (betonblokken, heras,...) waar uitsluitend hulpdiensten en voetgangers doorgang zullen krijgen.

TIJDELIJK EENRICHTINGSVERKEER

De aanrijroute van parking 2 verloopt vanaf de Mechelstraat via de Putweg en Bergstraat. In beide gevallen gaat het om straten met een smalle wegenis waar kruisend verkeer moeilijk is. Om opstoppingen en gevaarlijke situaties te vermijden, wordt op deze wegen tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Bij de instroom zal er enkele richting geldig zijn richting de parking, tussen in- en uitstroom wordt dit omgedraaid. Het exact uur hiervoor wordt beslist door de organisatie in samenspraak met politie en gemeente.

BIJKOMENDE SIGNALISATIE UITSTROOM

Bij de uitstroom wordt wat bijkomende signalisatie voorzien. Zo wordt de Kerkstraat en een deel van de Benedenstraat bijkomend afgesloten om conflicten met de voetgangersstromen te vermijden. Bijkomend wordt voor de uitstroom op zaterdag het eenrichtingsverkeer omgedraaid richting de Humbeeksebaan.

SNELHEIDSBEPERKINGEN

Om het verkeer veilig te laten verlopen rondom het festivalterrein en om overlast voor de buurt te beperken wordt op bepaalde segmenten de maximaal toegestane snelheid gereduceerd naar 30 km/u. Dit is het geval in Humbeek-Dorp, de Warandestraat en Driesstraat en ter hoogte van de inritten van parkings.

PARKEERVERBOD

Op verschillende plaatsen rond het festivalterrein wordt een parkeer- en stilstaanverbod (E3) voorzien aan beide zijdes van de weg. Dit verbod komt overeen met de autoluwe en autovrije zone die wordt voorzien (zie mobiliteitsplan). Deze zone is op onderstaande kaart te raadplegen. Het parkeer- en stilstaanverbod is geldig van vrijdag 23 uur tot maandagochtend 6 uur. Enkel op de Warandestraat / Driesstraat wordt een breder verbod voorzien dat al ingaat op donderdag om 23 uur.

  • Zijpstraat
  • Nieuwenroodsesteenweg
  • Spekveld
  • Molenweg
  • Voordestraat
  • Driesstraat
  • Driesveldweg
  • Beekveldweg
  • Hof ter Wilderlaan
  • Heuvelstraat
  • Meiskensbeekstraat
  • Warandestraat
  • Kleine Warandestraat
  • Kerkstraat
  • Benedenstraat (Gedeelte tussen Kerkstraat en Sint -Rumoldusstraat)
  • Westvaartdijk
  • Humbeek-Brug
  • Saslaan
  • Oostvaartdijk (tussen Kanaalstraat en Bergstraat)
  • Kanaalstraat
  • Galgenweg
  • Zemstweg
  • Steenstraat
  • Putweg
  • Bergstraat
  • Humbeeksebaan (tussen Kanaalstraat en Zemstweg)
  • Dijkstraat
  • Zijpstraat
  • Kruisstraat
  • Achterstraat
  • Sint-Rumoldusstraat
  • Nachtegaallaan
  • Molenstraat
  • Buurtweg 36
  • Baron René Lundélaan

FIETSENSTALLING

Voor het evenement wordt een tijdelijke fietsenstalling geplaatst ter hoogte van Entrance 1. Deze ligt zo dicht mogelijk bij de hoofdingang, aan de rand van de autovrije zone. De fietsenstalling wordt bemand vanaf 12u ’s middags tot 01u30 ’s nachts op zaterdag en 00u30 op zondag. Deze stalling wordt voorzien op een capaciteit van 1.600 fietsen. Bezoekers zullen de stalling kunnen bereiken via de Driesstraat of de Warandestraat vanuit beide richtingen. Om de harde knip te passeren, zal wel gevraagd worden om vanaf de knip te wandelen met de fiets aan de hand.

TAXI

De taxizone wordt dit jaar afzonderlijk van de kiss & Ridezone georganiseerd. Hiervoor wordt de parking van de Comarkt op de Kerkstraat opengesteld. Hier zal een afzonderlijke toegang voor voetgangers en een wachtrij voor taxi’s georganiseerd worden waarbij de eerste taxi in de rij recht heeft op de eerste klant. Op zaterdag is de Comarkt wel nog open, daarom wordt een kleine parkeerstrook voorbehouden voor de winkel zodat die gedurende de openingsuren als drop-off point kan gebruikt worden. Bij uitstroom zal de Kerkstraat afgesloten worden voor alle verkeer uitgezonderd taxi’s en vergunninghouders.

KISS & RIDE

De Kiss & Ridezone en taxizone waar bezoekers kunnen afgezet en weer opgehaald worden, wordt dit jaar afzonderlijk ingericht. Bezoekers afzetten en ophalen in de buurt van het festivalterrein is verboden buiten deze twee zones. Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod op de wegen die toegang geven tot de festivalperimeter (zie signalisatieplan). Het parkeer- en stilstaanverbod zal worden gecommuniceerd, gesignaleerd en gehandhaafd. Wat betreft taxi’s zal het aantal nauw gemonitord en bijgestuurd worden waar nodig. Als Kiss & Ridezone zal een gedeelte openbare weg gebruikt worden. Het betreft specifiek de Nachtegalenlaan; een doodlopende zijstraat van de Sint-Rumoldusstraat. In deze straat zijn verschillende verbredingen en parkeerplaatsen aanwezig waar drop-off en pick-up kan georganiseerd worden. In de straat is er een kleine parking aanwezig die ook kan gebruikt worden om te keren. De Kiss & Ride zal verder georganiseerd en begeleid worden door de nodige stewards.

AUTOCARPARKING

Parkeerplaatsen voor autocars worden voorzien op de laad- en loskaaien van de Krëfelvestiging. Festivalbezoekers die met een autocar naar Voodoo Village komen, kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren en ontvangen een parkeervoucher met gedetailleerde wegbeschrijving. Ook de eventshuttles die door de organisatie werden georganiseerd, parkeren hier. Op deze parking is voldoende ruimte om ca. 40 autocars te parkeren. Op de voorziene parking is meer dan voldoende ruimte voorzien voor deze tweedoelgroepen. Indien er niet-geregistreerde bussen worden onderschept door stewardposten zullen deze ook naar de autocarparking doorverwezen worden.

VOETGANGERS

Vanaf alle parkings kunnen de bezoekers te voet het festivalterrein bereiken. De circulatie van het autoverkeer en de inritten van de parking zijn gekozen in functie van de veiligheid van de voetgangers. Er wordt een verkeersarme perimeter ingesteld rond het festivalterrein (zie Lokale Verkeersmaatregelen). Verder worden zowel op de Kiss & Ride als op de busparking en reguliere parkings voetgangerscorridors voorzien om de veiligheid voor voetgangers op de interne wegenis van de parkings te garanderen.


Art. 2.

De in artikel 1 vermelde maatregelen zijn van kracht vanaf 7 september 2024 tot en met het einde van het evenement (vermoedelijk 9 september 2024 om 6 uur).

De signalisatie dient ten laatste op woensdag 4 september 2024 om 12 uur in dienst te staan. Het weghalen van de signalisatie kan ten vroegste vanaf maandag 9 september 2024 om 9 uur.

 

Art. 3.

De aannemer dient een veilige zone te voorzien voor de zwakke weggebruiker.

 

Art. 4.

De passende verkeerstekens zullen worden aangebracht om de bepalingen inzake verkeer ter kennis te brengen van de weggebruikers door de vergunninghouder.

 

Art. 5.

De dienst vergunningen verwittigt de hulpdiensten en De Lijn.

 

Art. 6.

Overtredingen van huidig besluit zullen met politiestraffen of administratieve boeten worden bestraft.

 

Art. 7.

Dit besluit treedt in werking de dag dat het wordt bekendgemaakt.

 

Art. 8.

De bekendmaking zal gebeuren via de webtoepassing van de gemeente conform artikels 286, §1, 1°, 287 en 288 DLB.

 

Art. 9.

De organisator voorziet zelf de signalisatie. Deze aanvraag valt niet onder het gemeentelijk belastingreglement op het privaat gebruik van het openbaar domein.